بازار راهکارهای هویت دیجیتال در سطح جهانی

0

بازار راهکارهای هویت دیجیتال در سطح جهانی

بازار راهکارهای هویت دیجیتال متشکل از بازیگران مختلفی است که با بهره مندی از فناوری های نوظهور مانند هوش مصنوعی و بلاکچین، انواع راهکارهای سخت افزاری و نرم افزاری و خدمات هویتی در حوزه های کاربرد و بخش های مختلف صنعت را به متقاضیان عرضه می نمایند.

در حال حاضر برخی از بازیگران اصلی در بازار جهانی راهکارهای هویت دیجیتال عبارتند از: NEC  (ژاپن) ، SDS Samsung ( کره جنوبی) ، Group Thales  (فرانسه) ، GBG ( بریتانیا) ، TELUS( کانادا) ، Tessi (فرانسـه) ، Daon ( ایـاالت متحـده) ، IDEMIA ( فرانسـه) ،  ForgeRock (ایاالت متحده) ، Jumio ( ایاالت متحـده)، iProov ( بریتانیـا) ، D&R ID ( ایـاالت متحـده) ، Refinitiv ( بریتانیا) ، Systems ImageWare (ایاالت متحده) ، OneSpan ( ایاالت متحده) ، Smartmatic (بریتانیا) ، Verisec (سوئد) ، Vintegris (اسپانیا) ، TIX10AU (قبرس) ، Signicat (نروژ) ، RaulWalter (استونی) ، Security Duo (ایاالت متحده) ، Syntizen (هند) ، مشاوران HashCash ( ایاالت متحده) و Identity Digital Good ( جمهوری چک)  .

بازار هویت دیجیتال
بازار هویت دیجیتال

مطابق نتایج مطالعات بازار انجام شده توسط نهادهای معتبر، در سناریوی پساکرونا، پیش بینی شده است که اندازه بازار جهانی راهکارهای هویت دیجیتال، از 23.3 میلیارد دلار در سال 2021 بـه 49.5 میلیـارد دلار در سـال 2026 توسـعه پیـدا کنـد که معادل افزایش 16.2 درصدی نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) بازار در این حوزه خواهد بود. از سوی دیگر با توجه به استقبال گسترده از راهکارهای ابری و سیر صعودی نرخ پذیرش راهکارهـای هویـت دیجیتـال مبتنـی بـر ابـر، بـه دلیـل برخـی ویژگی هـای مطلـوب آن ماننـد سـهولت کاربـری، کاهـش هزینه هـای نصـب و نگهـداری و امـکان افزایش تعـداد کاربـران نهایـی در صـورت لـزوم، انتظـار مـی رود در مجموع نرخ رشد مرکب ساالنه (CAGR) بازار راهکارهای هویت دیجیتال، حتی افزایش بیشتری در طول این دوره 5 ساله داشـته باشـد. امـا لازم بـه ذکـر است در مجموع راهکارهای مستقر در محل شرکت های ارائه دهنده، سهم بیشتری در بازار خواهند داشت، زیرا ً شرکت های بزرگ عموما موجود، زیرساخت های الزم برای استقرار راهکارها را دارا هستند و این امر سطوح بالایی از انعطاف پذیری و کنترل را برای آنها فراهم نموده است. همچنین از یک منظر دیگر، پیش بینی می شود شرکت های بزرگ، سهم بیشتری از تقاضای بازار جهانی راهکارهای هویت دیجیتال را به خود اختصاص دهند؛ زیرا این نوع شرکت ها با توجه به دارا بودن تعداد زیاد نیروی کار و نیز شبکه ی گسترده ی دستگاه های مرتبط به هم که در معرض مخاطرات مرتبط با هویت قرار دارند، در حال تغییر سیاست ها و معماری امنیتی خود برای ترکیب و بهره مندی از ابزارهای هویت دیجیتال مختلف جهت محافظت از دارایی های حیاتی خود در برابر حمات سایبری هستند.

عوامل پیشران هویت دیجیتالی در امریکای شمالی
عوامل پیشران هویت دیجیتالی در امریکای شمالی

 در بین مناطق جغرافیایی مختلف، پیش بینی میشود بازار راهکارهای هویت دیجیتال در آسیا- اقیانوسیه (APAC) نسبت به سایر مناطق، از نرخ رشد بالاتری در طول این دوره برخوردار باشد. عامل اصلی تقویت کننده رشد بازار در این منطقه، افزایش سرمایه گذاری بخش های دولتی و دفاعی و افزایش پیشرفت فناوری در بخش های مختلف اسـت، زیـرا افزایـش سـرعت دیجیتالـی شـدن، اسـتفاده از گوشی های هوشمند، برنامه های کاربردی تلفن همراه و فضای ذخیره سازی ابری برای عملکرد راحت تر کسب وکارها، موجب شکل گیری یک ذهنیـت و رویکـرد امنیتـی در سـازمان های آسـیایی شـده است. بنابراین آسیا و اقیانوسیه بهترین بازار برای سرمایه گذاری در 5 سال آینده خواهند بود. همچنیـن به طورکلـی انتظـار مـی رود آمریـکای شـمالی بیشترین سهم بازار را در طول این دوره 5 ساله به خـود اختصـاص دهـد، زیـرا منطقه آمریـکای شـمالی دارای بازیگران برجسته متعددی در بازار است که از طریق سرمایه گذاری های راهبردی، طرح های مشارکتی و فعالیت های تحقیق و توسعه قابل توجه، راهکارهای پیشرفت های را برای تمام بخش های صنعت ارائه می دهند. بنابراین آمریکای شمالی به دلیل عواملی ماننـد افزایـش تقلب هـای هویتـی و حضـور فروشـندگان کلیدی در منطقه، از منظر پذیرش راهکارهای هویت دیجیتال در 5 سال آینده بالغ ترین بازار را در سطح جهان دارا خواهد بود. در این میان پیش بینی میشود بخش هایی مانند بخش بانکی، مالی، پرداخـت و بیمـه (BFSI ) و نیـز بخـش بهداشـت و درمـان، بیشـترین سـهم تقاضـای بـازار را در ایـن منطقـه بـه خـود اختصاص دهند .  لازم به ذکر است رشد سریع بازار راهکارهای هویت دیجیتال، می تواند از یک سو منجر به پر رنگ شدن جنبه رقابتی بازار بین ارائه دهندگان مختلف راهکارهای هویتی و از سوی دیگر افزایش نشــت داده هــای جعــل و ســایر کلاهبرداری هــای هویتی شود. بر این اساس جهت مواجهه فعال و مؤثر با این دو پیامد آتی، ضرورت تنظیم مقررات در ابعاد مختلف امنیتی، فنی و حقوقی هویت دیجیتال و ایجاد سازوکارهای ارزیابی عملکردی و غیر عملکردی، تائید کیفیت و رتبه بندی راهکارهای هویتی بیش از پیـش احسـاس می شـود کـه بایـد مـورد توجـه متولیـان امر در سطوح ملی کشورها و یا حتی در سطح بین المللی قرار گیرد.

زهرا میرزاحسین

منبع: برهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.