حکمرانی اینترنت 7
حکمرانی اینترنت 7
امنیت سایبري
اتصال هرچه بیشتر کاربران با اشتراك داده اي ارزشمندتري همراه است و این امر، خطر سوء استفاده عمدي از این داده ها را افزایش می دهد. تحولات عصر دیجیتال و تغییر دیدگاه در حوزه هایی مانند امنیت، حفظ حریم خصوصی، عادلانه بودن و مسئولیت پذیري موجب بازتعریف امنیت سایبري شده است. در صورت بروز حوادث سایبري در شرایط کنونی، براي تضمین امکان بازیابی به تغییر فرهنگ امنیتی، مدیریت بهتر حوادث سایبري، اشتراك گذاري داده هاي بیشتر و همکاري همه ذينفعان نیاز است.
رمزگذاري اطلاعات و داده ها یک موضوع حقوق بشري است و از دولت ها و ملت ها خواسته می شود که استفاده از ابزارهاي رمزگذاري را به عنوان بخشی از تعهدات بین المللی خود در زمینه حقوق بشر براي محافظت از حریم خصوصی مردم خود ترویج کنند. حملات سایبري در سرتاسر جهان، امنیت ملی و دموکراسی را تهدید می کند. رمزگذاري به عنوان پایه و اساس اعتماد آنلاین، یکی از بهترین ابزارهایی است که براي ایمن نگه داشتن ارتباطات خصوصی به کار می رود. استفاده از این روش نه تنها براي حفاظت از حریم خصوصی و آزادي بیان بلکه براي تقویت اقتصاد، حفظ دموکراسی و تضمین امنیت ملی حائز اهمیت و تاثیرگذار است.
کمیسیون اقتصادي آمریکاي لاتین اعلام کرده است که در زمان شیوع ویروس کرونا، تولید ناخالص داخلی بین 15 تا 22 درصد کاهش یافته است. در کنار کاهش تولید ناخالص داخلی، نهادهاي بین المللی همچون Statista و Iso Crime اعلام کردند که جرایم سایبري نسبت به ماه می سال 2019 حدود 18 درصد رشد داشته است.
اهمیت توسعه جامع ظرفیت سایبري بین المللی و جهت گیري تلاش هاي ظرفیت سازي براي تامین نیازهاي کشورها به ویژه براي اجرا و درك بیشتر هنجارهاي سایبري موجود، مجدداً در IGF 2021 مورد تاکید قرارگرفت. در این راستا طرح هاي توسعه ظرفیت استفاده از پورتال هاي دانش آنلاین مانند Cybil، رصدخانه سازمان دیده بان دیجیتال، پورتال سیاست سایبر UNIDIR، پورتال امنیت سایبري برزیل و بررسی روش هاي جمعی براي افزایش آگاهی از پورتال آنلاین، مورد تحسین حاضرین قرار گرفت.
دفاع سایبري، هسته اصلی یک زیرساخت قابل اعتماد، پایدار و انعطاف پذیر براي فضاي سایبر است و عدم توجه به آن، ناگزیر توسعه انسانی و رفاه اقتصادي را تحت تأثیر قرار خواهد داد؛ زیرا افزایش دسترسی به فناوري اطلاعات و ارتباطات که لازمه توسعه و رفاه اقتصادي و حمایت از اقتصاد آنلاین است، نه تنها از طریق دسترسی مقرون به صرفه به اینترنت، بلکه از طریق حفاظت فنی و نظارتی در فضاي سایبري محقق می گردد.
کنترل فناوري هاي نوظهور با تکنیک هاي مناسب امنیت سایبري یک امر حیاتی محسوب می شود؛ زیرا پیدایش این فناوري ها در کنار فرصت هایی که ایجاد کرده، موجب بروز تهدیدات و مسائل نگران کننده اي در حوزه امنیت سایبري شده است که با ممیزي هاي امنیتی مناسب کنترل خواهد شد.
با وجود اینکه در حال حاضر چارچوب هاي مقرراتی و سیاستی ملی و استانداردهاي بین المللی در حوزه امنیت سایبري وجود دارد، اما سعی در این است تا رویکرد چابک تري در این رابطه اتخاذ گردد. بر این اساس باید کنترل هاي توصیه شده در مقررات و استانداردهاي جدید با در نظر گرفتن نتایج پیاده سازي آنها در محدوده هاي زمانی مشخص مورد بازبینی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که به کارگیري استانداردها مؤثر واقع خواهد شد.
خدمات فضاي ابري، موجب ایجاد مخاطرات جدي شده است؛ زیرا در اغلب موارد مرکز پردازش داده ها در خارج از کشورها و محدوده سرزمینی آنها است و مشتریان با مقررات حاکم در سایر سیستم هاي حقوقی آشنا نیستند. نحوه دسترسی به داده ها و مقررات حاکم بر آن یکی از نکات قابل توجه در فضاي ابري است . براي ایجاد اطمینان لازم، سطح امنیت خدمات ابري باید با سطح امنیتی مورد انتظار در سیستم هاي اطلاعاتی یکسان و یا بالاتر از آن در نظر گرفته شود.
در حال حاضر خشونت آنلاین و شکایات علیه پلتفرم هاي آنلاین، یکی از چالش هاي مهم در حوزه امنیت سایبري است. اطلاعات شخصی مردم در فضاي سایبر تبدیل به ابزاري براي آزار و اذیت آنها شده است . خشونت آنلاین در همه جاي دنیا مشاهده شده و نباید نسبت به آن بی توجه بود. طبق نظرسنجی انجام شده در اتحادیه اروپا در میا ن بزر گسالان 91 درصد از کاربرا ن و در میان جوانان نیز 50 درصد از کاربران قربانی خشونت آنلاین شده اند. طبق آمار به دست آمده در هر ثانیه یک جوان قربانی خشونت آنلاین می شود.
فراهم کردن محیط هاي امن براي آموزش آنلاین، یک عنصر کلیدي براي تضمین آموزش فراگیر و عادلانه است. اقدامات کافی در زمینه امنیت سایبري تضمین می کند که محیط هاي آموزشی آنلاین، انعطاف پذیر،امن و پایدار باشند. تضمین امنیت، دانشگاه ها و مدارس را تشویق می کند تا فرصت هاي دسترسی به منابع آموزشی را به صورت فرامرزي از طریق اینترنت گسترش دهند. از مهمترین چالش هاي این حوزه می توان به موارد ارائه شده در شکل 14 اشاره کرد.
حکمرانی اینترنت 7
شکل 14- چالش هاي امنیت سایبري در بخش آموزش
شیوع تروریسم سایبري و محتواي افراطی خشونت آمیز، یک مشکل پیچیده و مهم است. به طور کلی در حوزه امنیت سایبري، اتخاذ رویکردهاي چند ذينفعی مبتنی بر حقوق بشر به جاي رویکردهاي نامنسجم و کمتر مؤثر مورد استفاده کنونی، منجر به نتایج بهتري می شود، اما دستیابی به آنها دشوار است. در این راستا شفافیت و فراگیري براي موفقیت رویکردهاي چند ذينفعی حائز اهمیت است .
آشکار شدن میزان آسیب پذیري در برابر تهدیدات بیولوژیک و عدم توجه به مخاطرات دیجیتالی شدن، یکی از پیامدهاي کرونا بوده است. ایمپلنت هاي هوشمند، ضربان سازها و پمپ هاي انسولین همزمان با تقویت بدن می توانند حس ششمی را به بدن اضافه کنند. این تجهیزات در بدن تعبیه شده و رفته رفته به آثار بیومتری ک براي انسا ن ها تبدیل می شوند. این ایمپلنت ها بسیار امن هستند و در صورت بروز مشکل، می توان اطلاعات قرار داده شده در آن را تغییر داد. این تجهیزات می توانند براي ارائه مجوزهاي ورود چند مرحلهاي( MFA) جهت دسترسی به داده ها در کاربردهاي متفاوت مورد استفاده قرار گیرند.
حکمرانی اینترنت 7