متاورس و نقش آن در آینده-7
متاورس و نقش آن در آینده-7
مقدمه:
در قسمت ششم شما با مفهوم متاورس و متاورس صنعتی در کنار فناوری های مصرف کننده آشنا می شوید…
قسمت هفتم به رویکردهای اخلاقی متناورس و این که پیشرفت متاورس در سایه توسعه پهنای باند چگونه خواهد بود ؟ می پردازد…
رویکردهای اخلاقی برای واقعیت های همه جانبه
در این پنل تلاش شد تا به طیف نوظهوری از نگرانی های مرتبط با متاورس(فراجهان ) پاسخ داده شود:
- حریم خصوصی و اضافه بار اطلاعات
- اطلاعات نادرست/ دستکاری شده
- اشکال جدید اعتیاد به فناوری
- برابری و مساوات در برابر شکاف دیجیتالی
- چالش فزاینده پیرامون توضیح پذیری و شفافیت فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی
- هزینه ای فلج کننده زیست محیطی مرتبط با نیازمندی های انرژی در جهان سازی غوطه ور
بر اساس دیدگاه غیرخوشبینانه ریکاردو بائزا یتس، استاد مؤسسه هوش مصنوعی تجربی دانشگاه نورث ایسترن، مردم باید این حق را داشته باشند که در این فضاهای تجاری بسیار فراگیر که برای جذب آنها طراحی شده اند، شرکت نکنند؛ اما امروزه افراد مجبور به استفاده از تکنولوژی هستند و در این راه، اخلاق و مسائل اخلاقی پا به پای آن حرکت نمی کند. افرادی هستند که به تکنولوژی و به خصوص بازی معتاد هستند و با مشکل سلامت روان روبرو می شوند. در این راستا، متاورس همه جانبه یک قدم روبه جلو است .
کاریسا ولیز دانشیار دانشگاه کالج هرتفورد آکسفورد ضمن حمایت از غنای زندگی در دنیای واقعی معتقد بود که بهترین حالت، متاورسی است که به دنیای آنالوگ احترام بگذارد. مطابق با نظرات وی، غنای بسیار زیادی در جسمانی بودن زندگی وجود دارد؛ در احساسی که در ملاقات حضوری وجود دارد، وقتی یک شخص، فرد دیگری را در آغوش می گیرد، وقتی به کافی شاپ می رود و با دوستان خود ملاقات می کند.
واقعیت مجازی می تواند بسیار غنی باشد؛ اما هرگز نمی تواند جای گزین فیزیکی بودن زندگی شود. اگر انسان ها از فیزیکی بودن زندگی غافل شوند پشیمان خواهند شد؛ بنابراین راه پیش رو این است که به آنالوگ وهمچنین دیجیتال احترام بگذارند. شرکت ها باید متقاعد شوند که در فضای مجازی، اخلاقی بودن و حفظ حریم خصوصی یک مزیت رقابتی است.
پیشرفت متاورس در سایه توسعه پهنای باند
هدف از این رویداد، بررسی تجربیات و شیوه های ارزشمند اروپا و چین و ارائه درک عمیقی از الزامات واقعی و چالش هایی بود که ممکن است متاورس برای زیرساخت های ارتباطات سیار ایجاد کند. بدون تکامل و پشتیبانی قوی فناوری ها و زیرساخت های ICT، متاورس تنها یک رؤیای زیبا خواهد بود. تکامل متاورس تقریباً شامل سه مرحله است: یعنی دوران اولیه مبتنی بر دستگاه های موجود، دوران توسعه با تکیه بر دستگاه های XR برای ارائه تجربیات حسی همه جانبه، و مرحله نهایی که شامل سرمایه گذاری بر رابط های رایانه ای مغزی برای محو کردن مرزهای بین دنیای دیجیتال و دنیای واقعی است. هسته متاورس فعلی بر مبنای MR/XR توسعه یافته است .
مفهوم متاورس، ادامه تخیل طبیعی اتصال دنیای مجازی و واقعی است که روزبه روز بیشتر یکپارچه می شوند. دو سناریوی کلیدی در مورد متاورس وجود دارد:
(1) تبدیل مجازی به واقعی که منجر به یک دنیای فیزیکی جدید می شود. پیش بینی می شود این جهان جدید همراه با محاسبات متصل به منابع دیجیتالی متعدد متاورس شناخته شود و با بهره گیری از ویژگی باز بودن به کاربران اجازه دهد تا یک اتصال متقابل بین برنامه های متاورس مختلف داشته باشند و محیطی به شدت تعاملی ایجاد نمایند.
(2) تبدیل واقعی به مجازی که تقاضاهای جدیدی را در مورد قابلیت های صوتی، تصویری و گرافیکی قبلی ایجاد می کند (به خصوص شامل نمای سه بعدی رایگان 360 درجه، ویدئوی فضایی DoF6، ویدئو غیرخطی، آواتارها و غیره می شود).
شرکت های متاورس باید بر فرصت های توسعه شکل های تجاری همه جانبه و اقتصاد مجازی با تأکید بر حوزه های کلیدی مانند پلتفرم های کسب وکار مجازی-واقعی ، صوتی و تصویری همه جانبه سه بعدی، پایانه های هوشمند XR، آواتارها، پشتیبانی از زیرساخت ها و هویت های دیجیتال جدید و دارایی های دیجیتال تمرکز کنند.
انتظار می رود 6G از طریق پشتیبانی از فناوری های بالقوه و برنامه های کاربردی به سمت غوطه وری بیشتر Cloud XR، ارتباطات هولوگرافیک، اتصال حسی به یکدیگر، (هوش بیشتر) هوش مصنوعی قابل اعتماد و در دسترس برای هر فرد، دوقلوهای دیجیتال، ارتباطات برای سنجش، و فراگیری بیشتر (پوشش یکپارچه جهانی ) به تحقق ارتباط هوشمند انسان ،محیط فیزیکی و دنیای دیجیتال کمک کند.
سه گوشه اکوسیستم XR شامل برنامه های کاربردی، دستگاه ها و شبکه ها باید با قابلیت های جدید برای برآوردن نیازهای XR که به طور گسترده به عنوان عامل اصلی متاورس شناخته می شود تکامل یابند. بر اساس پیش بینی بخش تکنولوژی های نوظهور اریکسون برای خط زمانی XR، انتقال از VR به AR تا سال 2025 را به طول می انجامد سپس AR تا سال 2027 پیشتاز خواهد شد . با پذیرش جهانی XR، یک جامعه هولوگرافیک از سال 2027 شروع خواهد شد .
تکامل به سمت یک متاورس چندبعدی در چهار مرحله انجام خواهد شد که طبق آنها، نیاز شب که به سمت یک تجربه کاملاً فراگیر تکامل می یابد. فازها با یک فاز ورودی (پهنای باند 20 تا 50 مگابیت بر ثانیه، 40 میلی ثانیه تأخیر ) شروع می شوند و به فاز کامل( 2 تا 5 گیگا بیت در ثانیه با تأخیر 10 میلی ثانیه) می رسند.
این مراحل با 2 فاز میانی تکمیل می شوند که جزئی ( 50 تا 200 مگابیت بر ثانیه و 30 میلی ثانیه تأخیر ) و عمیق (200 مگابیت تا 2 گیگابیت بر ثانیه ، 20 میلی ثانیه تأخیر ) هستند. متاورس نیازمند شبکه و الزامات محاسباتی سختگیرانه است و پهنای باند شبکه یک جزء حیاتی واضح برای پشتیبانی از آن است.
پشتیبانی از متاورس شامل ادغام بسیاری از فناوری های کلیدی مانند بلاکچین، هوش مصنوعی، رابط انسان و ماشین، دوقلوی دیجیتال و همگرایی شبکه ابری است. همچنین به توان محاسباتی بیش از 1000 برابر ظرف یت CPUهای فعلی نیاز دارد (بنابراین، متاورس به قدرت محاسباتی بسیار بیشتری نسبت به قانون مور نیاز دارد). با نگاهی اجمالی به تکامل نرخ داده سلولی بر حسب میانگین نرخ داده، 5G می تواند تنها از فاز جزئی متاورس پشتیبانی کند و متاورس کامل نیازمند توسعه 6G است؛ بنابراین با توجه به الزامات توسعه 6G نمی توان متاورس را از نظر اقتصادی حمایت کرد مگر این که رویکردهای جدید، پیشرفت های تکنولوژیکی و تغییرات انقلابی مطرح شوند .
انجمن استانداردهای Metaverse در تلاش است تا برخی از مهمترین چالش های فنی متاورس شامل محاسبات لبه (نحوه پردازش ایمن تر داده ها)، فناوری های با تأخیر کم (اتصال به روشی پایدار ) و شبکه به عنوان سرویس (برای ارائه APIهایی به توسعه دهندگان برنامه های کاربردی متاورس ) را حل کند .
Telefonica متاورس را به عنوان تکرار بعدی اینترنت می داند که فضایی شده و نزدیک تر به نحوه درک و واکنش طبیعی انسان ها به دنیای واقعی است؛ در حالی که با استفاده از XR در دنیای واقعی نیز ادغام شده است. متاورس در حال حاضر برای مواردی مانند تماشای بازی فوتبال از منازل با تکیه بر فناوری VR و ویدئوهای استریوسکوپی 360 مورد استفاده قرار میگیرد ولی باید از چالش های تکنولوژیک و کاربردهای صنعتی فراتر رود و ارزشهایی مانند احساس حضور، حس اجتماع و… را در اختیار کاربران قرار دهد .
نوکیا دید روشنی از فرصت های متاورس دارد و آن را به سه نوع متاورس شامل متاورس مصرف کننده، متاورس سازمانی و متاورس صنعتی خوشه بندی می کند. متاورس صنعتی با توجه به درخواست های توسعه آن برای مهندسان چالش برانگیزترین است. مطابق با دیدگاه های نوکیا، این فرصت ها شامل توانمندسازهای متاورس یعنی تقویت انسان (عینک های AR متصل شده و ایمپلنتهای زیست پزشکی متصل) و همجوشی فیزیکی-دیجیتال (دوقلوهای دیجیتال پیچیده و گسترده ،تعامل پذیری اکوسیستم، دوقلوهای دیجیتال تعاملی سه بعدی و سنجش شبکه G6 ( هستند.
ZTE متاورس را به عنوان یک دنیای مجازی به موازات دنیای واقعی با ارزش افزوده شده توسط فناوری های دیجیتال تعریف می کند که به طور خاص، ادغام فناوری های مرتبط با XR با اینترنت بیشتر در کانون توجه قرار می گیرند. معماری متاورس شامل ویژگی ها و اهداف کلیدی است که در آن ، زیرساخت، رابط انسانی، محاسبات فضایی و تمرکززدایی، و کاربرد لایه های اصلی هستند. یک استاندارد جهانی هماهنگ شده 6G و همچنین یک زنجیره تأمین و زنجیره نوآوری هماهنگ و پایدار در سطح جهانی برای تحقق متاورس مورد نیاز است.
منبع: https://www.borhanid.com با اصلاحات