نبرد هوایی علیه پهپادها با استفاده از امواج رادیویی؛

0

نبرد هوایی علیه پهپادها

با استفاده از امواج رادیویی؛

بریتانیا از سلاح «نابودگر سریع» رونمایی کرد. بریتانیا از سلاح جدیدی رونمایی کرده است که توانسته با استفاده از امواج رادیویی، بیش از ۱۰۰ نوع پهپاد را در آزمایشات مختلف نابود کند.

سلاح میکروویو نابودگر سریع    عکس: وزارت دفاع بریتانیا
سلاح میکروویو نابودگر سریع عکس: وزارت دفاع بریتانیا

 این سلاح که  نابودکننده سریع  (RapidDestroyer ) نام‌گذاری شده است با استفاده از فرکانس‌های رادیویی قدرتمند، اجزای الکترونیکی حساس داخل پهپادها را مختل کرده که همین امر منجر به سقوط یا اختلال در عملکرد آنها می‌شود.
RapidDestroyer با فرکانس رادیویی هدایت شده انرژی (RF DEW) توسط کنسرسیومی به رهبری تالس ساخته شد. این سلاح از امواج فرکانس رادیویی برای ایجاد اختلال و آسیب به قطعات حساس و الکترونیک در پهپادها استفاده می کند.

RF DEW شامل حسگرهایی برای تشخیص و ردیابی و همچنین خود سلاح در یک سیستم یکپارچه است. مجموعه حسگر شامل یک رادار نظارتی با منطقه وسیع است که برای ردیابی و هدف گیری نیز استفاده می شود، به علاوه یک دوربین نوری که اپراتور می تواند برای شناسایی اهداف خاص از آن استفاده کند.

طبق بیانیه منتشرشده از سوی دولت بریتانیا، این سلاح در آزمایشات مختلفی موفق به نابودی پهپاد ها شد و عملکرد خود را در بردهایی تا یک کیلومتر نشان داد. یکی از نقاط قوت اعلام‌شده این سلاح‌ این است که نمی‌تواند توسط جنگ الکترونیک مختل شود.

نبرد هوایی علیه پهپادها-1
نبرد هوایی علیه پهپادها-1

این کمپین آزمایشی در یک میدان تسلیحاتی در غرب ولز تکمیل شد و بزرگترین رزمایش ضد پهپادها بود که ارتش بریتانیا تا به امروز انجام داده است. این آزمایش ها شامل سرنگونی دو دسته از پهپادها در یک درگیری بود. بیش از 100 هواپیمای بدون سرنشین با استفاده از این سلاح در طول کمپین آزمایشی ردیابی و شکست داده شدند.

سیستم‌های RF DEW می‌توانند اهداف هوابرد را در بردهای تا 1 کیلومتر (0.6 مایل) شکست دهند و در برابر تهدیداتی که با استفاده از جنگ الکترونیکی نمی‌توانند مسدود شوند، مؤثر تر هستند.

توسعه سیستم‌های RF DEW می‌تواند به محافظت از بریتانیا در برابر پهپادهای ناشناس در مناطق حساس امنیتی مانند پایگاه‌های دفاعی کمک کند و می‌تواند در جلوگیری از اختلال در فرودگاه‌ها نقش داشته باشد. دولت انگلستان تا به امروز بیش از 40 میلیون پوند (52 میلیون دلار) در تحقیق و توسعه RF DEW سرمایه گذاری کرده است.

حملات پهپادی به طور فزاینده‌ای در جنگ‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند، به طوری که اوکراین در سال گذشته در برابر حملات بیش از ۱۸هزار پهپاد از خود دفاع کرد.

سرهنگ مایرز، از مقامات وزارت دفاع بریتانیا، درباره سلاح جدید گفت: «ما دریافتیم که استفاده از این سلاح بسیار سریع است و می‌توان به آسانی طرز کار آن را آموزش داد.

وی افزود:
با پیشرفت‌هایی که در برد و قدرت آن ممکن است حاصل شود، این سلاح می‌تواند یک دارایی بزرگ برای دفاع هوایی لایه‌ای باشد.

دفاع هوایی لایه‌ای به معنای استفاده از چندین نوع سیستم دفاعی است که هر کدام برای متوقف کردن تهدیدات در فاصله‌ها و ارتفاعات مختلف طراحی شده‌اند و قادر به دفاع در برابر طیف وسیعی از تهدیدات هستند. نمونه‌ای از این استراتژی گنبد آهنین است که توسط اسرائیل مستقر شده است.

ماریا ایگل، وزیر دفاع بریتانیا، در بیانیه‌ای گفت: «با افزودن قابلیت‌های پیشرفته‌تر برای حفظ امنیت بریتانیا در داخل کشور و قدرت آن در خارج، ما همچنان به تقویت بخش دفاعی خود ادامه می‌دهیم.»

 

منبع :

https://parsi.euronews.com/next/2025/04/21/air-battle-against-drones-using-radio-waves-uk-unveils-rapiddestroyer-weapon

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.