حکمرانی اینترنت 10
حکمرانی اینترنت 10
حکمرانی اینترنت 10
رگولاتوري فضاي سایبر
o ایجاد و توسعه فناوري هاي نوظهور، پرسش ها و نگرانی هاي فراوانی را در رابطه با مخاطرات این فناوري ها در جامعه جهانی ایجاد نموده است. مردم باید باور کنند که براي استفاده از این فناوري ها ایمن هستند. به عقیده برخی، خود تنظیمی دیگر براي اطمینان از ایجاد اعتماد، حمایت از حقوق بشر یا تحریک نوآوري کافی نیست و در این راستا تلا ش هایی براي اعمال محدودیت در برخی پلتفرم ها از طریق تدوین مقررات صورت گرفته است. باید روشی پیدا کرد تا اطمینان حاصل شود که برنامه ها و فناوري هاي پرمخاطره، از تعهدات و قوانین سختگیرانه تري پیروي می کنند و در عین حال، قوانین و مقررات نباید مانعی پیش روي نوآوري ایجاد کنند. مهمترین مباحث طرح شده پیرامون موضوع رگولاتوري فضاي سایبر در IGF 2021 عبارتند از:
■ قانونگذاري و رگولاتوري از طریق رویکردهاي چند ذينفعی ؛
■ تقویت مفهوم Co-regulation به جاي Self-regulation و رگولاتوري توسط دولت؛
■ ضرورت ارزیابی میزان تأثیر قوانین در سطح ملی و بین المللی بر اینترنت و اقتصاد دیجیتال؛
■ ضرورت به روزرسانی مقررات موجود مرتبط با اقتصاد دیجیتال در بسیاري از کشورهاي درحال توسعه؛
■ توجه ویژه به رگولاتوري مبتنی بر اصول با توجه به ویژگی هاي فضاي دیجیتال به جاي قانونگذاري صرف؛
■ کاهش سرعت نوآوري و به تبع آن سرعت توسعه دنیاي دیجیتال در نتیجه سختگیري بیش از حد قوانین و مقررات مانند GDPR؛
■ مشارکت جمعی کلیه ذينفعان دولتی و خصوصی و کاربران در رگولاتوري و توجه به نقش دولت به عنوان تسهیل گر؛
■ درك وجود تناقض و ضرورت ایجاد تعادل میان مفاهیم حقوق بشر، آزادي بیان، دسترسی به اطلاعات و حریم خصوصی؛
■ اهمیت پرداختن به تنظیم مقررات چابک با توجه به تغییرات سریع ساختار بازار، محتوا، داده ها و مقررات حقوق مصرف کننده؛
■ تناقض میان انعطاف پذیري (ظرفیت قانون براي انطباق با فناوري هاي در حال تغییر) و شفافیت
(اطمینان در مورد چگونگی اجراي قانون)؛
حکمرانی اینترنت 10
اقتصاد دیجیتال
- دولت ها به منظور ایجاد یک اقتصادن دیجیتال فراگیرتر و قابل اعتمادتر باید چارچوب هاي نظارتی سازگار و شفاف حمایت از مصرف کننده را با نظرات طیف وسیعی از ذينفعان از جمله بخش خصوصی، جامعه مدنی و دانشگاه توسعه دهند. سیاستگذاران نیز باید از طریق فرآیندهاي چند- ذينفعی، چشم اندازهاي نظارتی مبتنی بر مصرف کننده و سازگار که می تواند باعث ایجاد اعتماد و پاسخگویی به نیازمندي هاي محیط دیجیتال جهانی شود را ترسیم و پیاده سازي کنند. در عین حال، طرح هاي چند- ذينفعی باید راه هایی را براي افزایش آگاهی مصرف کنندگان در مورد خطرات دنیاي آنلاین ارائه دهد.
- مسئولیت اجتماعی به تضمین یک رابطه شفاف تر، پایدارتر و عادلانه تر با مردم کمک می کند. شرکت ها باید در مورد چگونگی تأثیر رفتار دیجیتالی خود بر کارکنان، مشتریان و عموم جامعه، مسئولیت پذیر و مراقب باشد. مسئولیت اجتماعی شرکت ها، باید شامل روابط مسئولانه آنها با کشورهاي درحال توسعه باشد. این کشورها نباید صرفاً دریافت کننده فناوري ها و خدمات آنلاین باشند، بلکه باید در زنجیره تولید و توسعه جهانی ادغام شوند .
- مسئولیت پذیري اجتماعی شرکت ها، نیازمند مقررات و قوانین مشخص است. خود تنظیم گري براي تضمین اعتماد، حمایت از حقوق بشر یا تحریک نوآوري کافی نیست و تنها مقررات رسمی می تواند پتانسیل مناسب براي پیشرفت ایجاد کند. در مقابل برخی استدلال می کنند که پلتفرم هاي دیجیتال باید بیشتر به سمت خود تنظیمی سوق داده شوند. بخش فناوري با داشتن قدرت اقتصادي زیاد باید مسئولیت اجتماعی مربوط به توسعه محصولات و خدمات خود را مطابق با حاکمیت قانون به عهده بگیرد.
- ماهیت بدون مرز اقتصاد دیجیتال و افزایش وابستگی متقابل فیزیکی-سایبري در فرآیندهاي زندگی روزمره، موجب ایجاد تصویري پیچیده با ابعاد مختلف شده است. اقتصاد دیجیتال ازجمله موضوعات محوري IGF بود که در نشست هاي متعدد در مورد آن بحث و تبادل نظر شد. از مهمترین مسائل طرح شده در این حوزه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
■ توسعه معیارهاي مناسب براي اندازه گیري شاخص هاي کلیدي در اقتصاد دیجیتال؛
■ تسهیل سرمایه گذاري هاي مورد نیاز در زیرساخت هاي نو دیجیتال و ایجاد ظرفیت از طریق منابع چندجانبه و مشارکت هاي بین المللی( بخش هاي خصوصی و عمومی)؛
■ تنوع بخشیدن به سبد سرمایه گذاري و حمایت از مدل هاي تجاري نوآورانه؛
■ ارائه خدمات مبتنی بر پلتفرم.
حکمرانی اینترنت 10
دیپلماسی سایبري
- دیپلماسی سایبري به عنوان یک راهبرد نوین، مشارکت هاي راهبردي کشورها را مورد توجه قرار داده و بر تقویت همکاري ها و تعاملات چند جانبه تاکید دارد. در واقع از آنجایی که فعالیت هاي سایبري فراتر از مرزهاي ملی صورت می گیرد، باید توسعه قوانین امنیت سایبري با همکاري بین کشورها و به صورت سازگار و هماهنگ صورت گیرد. این کار، یک گام بزرگ براي ایجاد یک سیستم یک پارچه حکمرانی سایبري است. تقویت فعالیت هاي سایبري فراتر از مرزهاي ملی می تواند به توسعه هر چه بیشتر مفاهیمی نظیر سفارت سایبري و سفیر سایبري شود.
- در حال حاضر هنجارها و قوانینی در حوزه فضاي سایبر در حال توسعه است که در دراز مدت بر کشورها تأثیر خواهد گذاشت؛ بنابراین رهبران کشورها باید آگاهانه درگیر کار شوند تا به عنوان همتایان و شرکاي توانمند روي آ نها حساب باز شود. هم اکنون این نوع هنجارها به شکل قوانین نرم هستند، اما همان طور که تاریخ نشان داده است مانند هنجارهاي مرتبط با حوزه هاي هوا و فضا، هسته اي و حتی قوانین دریا و اقیانوسی،اغلب هنجارها یا قوانین نرم می توانند به حقوق بین الملل سخت تبدیل شوند که همه کشورها باید از آن تبعیت کنند.
- فعالان دیپلماسی سایبري در سرتاسر جهان باید بدانند که کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعه یافته در ضعیف ترین وضعیت خود در این حوزه هستند و این امر می تواند یک مخاطره براي دیپلماسی سایبري و امنیت سایبري جهانی محسوب شود. دیپلماسی سایبري با حکمرانی نو دیجیتال و امنیت سا یبري جهت ایجاد یک سیستم یکپارچه حکمرانی سایبري، پیوندي ناگسستنی دارد. در این راستا براي توسعه دیپلماسی سایبري ،آموزش و بهره گیري از پتانسیل تمام کشورها ضروري به نظر می رسد.
- دیپلماسی سایبري از زمینه هاي تاریخی، فرهنگی و سیاسی کشورها تأثیر می پذیرد. کشورهاي آفریقایی به دلیل تفاوت هایی که در این زمینه ها دارند، با اختلافات متعددي در حوزه دیپلماسی سایبري روبه رو شده اند. بهره گیري حداکثري از فرصت هاي تحول دیجیتال و تغییر رویکرد در انجام امور، می تواند زمینه ساز همگرایی کشورها در حوزه دیپلماسی سایبري باشد. حکمرانی اینترنت 10
حکمرانی اینترنت 10
حکمرانی اینترنت
- اینترنت می تواند با بهره گیري از فناوري هاي نوظهور، بسیار سریع تر و کارآمدتر شود. با این حال، نوآوري و استقرار فناوري هاي جدید، نباید به تثبیت و کنترل بیشتر کاربران در اینترنت منجر شود و لازم است چارچوب جدیدي براي امنیت اقتصادي، اجتماعی، حکمرانی و نظایر آن ایجاد شود:
■ براي اقتصاد: اینترنت پررونق براي گسترش رشد اقتصادي در سراسر جهان یک ضرورت است؛
■ براي جامعه: اینترنت باید از دموکراسی حمایت کند و اطمینان بدهد که همه کاربران قادر به مشارکت آنلاین امن هستند؛
■ براي حکمرانی: اینترنت باید از طریق اجراي فرآیند حکمرانی فراگیر و چند-ذ ينفعی، تحت کنترل جهانی قرار گیرد.
- امروزه در بحث اینترنت اشیا، حدود 180 میلیون دستگاه متصل در اروپا وجود دارد. این رقم تا پایان دهه تا 850 میلیون تخمین زده می شود؛ بنابراین افزایش فزاینده اي در تعداد دستگاه هاي متصل به اینترنت وجود خواهد داشت و این بدان معناست که باید راه هاي مختلفی براي استفاده از اینترنت و تأمین امنیت آن وجود داشته باشد.
- نوآوري یکی از موارد مطرح در اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است که اینترنت به عنوان بستري بازبراي نوآوري و مشارکت، می تواند نقش تعیین کننده اي در دستیابی به آن داشته باشد. سرعت نوآوري وتغییرات شگرف ناشی از آن، باعث شده است که دولت ها به دنبال چارچوبی براي حکمرانی بر آن باشند.
- زیست بوم چند ذينفعی داراي چالش هایی از جمله تعدد و پیچیدگی انجمن هاي فنی و حاکمیتی و سرعت پایین فرآیندهاي حکمرانی در مقایسه با پیشرفت هاي فنی است. زیست بوم حکمرانی چند ذينفعی و مجامع فنی چند ذينفعی باید تقویت شده و فرا گیرتر شوند تا با مسائل پیچیده اینترنت به گونه اي برخورد شود که منعکس کننده دیدگاه هاي همه باشد و در نهایت دیدگاه مثبتی براي آینده ا ینترنت حاصل شود.
- جوانان، به عنوان بزرگترین گروه ذينفع اینترنت، حدود 70 درصد از کاربران اینترنتی را تشکیل می دهند .حدود 2.5 میلیارد نفر در سراسر جهان، در نسل Z کاربران اینترنت قرار می گیرند. نسل Z به عنوان گروهی از افراد متولد شده از اواسط دهه 1990 تا اوایل دهه 2010 شناخته می شوند. ازاین رو مشارکت جوانان در بحث هاي حکمرانی دیجیتال با توجه به جایگاه جوانان و نسل Z در شکل گیري آینده اینترنت بسیار ضروري است.
- منافع دولت ها، امنیت سایبري و حاکمیت پلتفرم از موضوعات اصلی در ارتباط با حکمرانی اینترنت هستند. گروه هاي ذينفع، پیشنهادهاي مختلفی براي عملی سازي آینده پیش بینی شده براي حکمرانی اینترنت ارائه می دهند که در شکل 20 به آ نها اشاره شده است.
شکل 20– پیشنهادات گروههاي ذينفع براي حکمرانی اینترنت
مهارت ها و مشاغل
o اینترنت و دیجیتالی شدن جوامع، تأثیر چشمگیري بر روي مهارتها و مشاغل داشته است و انتظار می رود میزان این تأثیر با گسترش هر چه بیشتر اینترنت و فناوري هاي نوین بیشتر شود. از مهمترین موضوعات مطرح در IGF 2021 پیرامون موضوع مهارت ها و مشاغل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
■ اهمیت تخصص گرایی در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات؛
■ جذب و حفظ استعدادها و کارکنان شایسته فناوري اطلاعات و ارتباطات؛
■ مهاجرت استعدادها در بخش دیجیتال به ویژه در کشورهاي درحال توسعه؛
■ تغییر از روابط شغلی با ثبات تر به مشاغل مستقل، انعطاف پذیر یا آزاد؛
■ به روزرسانی مداوم مهارت ها براي همگام شدن با پیشرفت هاي فناوري؛
■ تغییر قابلیت ها به کارهاي خلاقانه تر و پیچیده تر به جاي کارهاي تکراري؛
■ وجود چالش کمتر در دسترسی به فناوري نسبت به یافتن نیروي کار قادر به استفاده از آن؛
■ چالش دسترسی به متخصصان دیجیتال و تحول د یجیتال؛
■ ضرورت توسعه برنامه هاي سواد نودیجیتال راي جمعیت سالخورده و کمتر برخوردار.
منبع: info@borhanID.com www.borhanid.com راهبران هویت مجازي آینده (برهان)