آمار چالش های هویت دیجیتال از نگاه جهانی

0

آمار چالش های هویت دیجیتال از نگاه جهانی

سازمان ها و شرکت ها به طور مداوم از فناوری های به روز دیجیتالی برای افزایش چابکی در عملیات و افزودن ارزش برای مشتریان خود استفاده می کنند.  ایـن بـدان معنـی اسـت کـه فرآیندهـای اصلـی کسـب و کار بایـد بـا بخش هـای مختلـف از جملـه مشـتریان، کارمندان و شـرکا سـازگار شـوند. بـه همین ترتیـب، بـرای اطمینان از دسترسی ایمن به سیستم ها و برنامه ها، بهره مندی از هویـت دیجیتـال امـری ضـروری اسـت.

هویت دیجیتال با هم افزایی در ارزش های یک سازمان و یا یک شرکت و به خدمت گرفتن امنیت پایدار در دسترسی ها، قابلیت اطمینان به کسب و کارها را بالا می برد و از آنها به نحوی مطلوب پشتیبانی می نماید. از طرفی، با شکل گیری تحولات دیجیتال در کسب و کارهای سازمان ها و شرکت ها و تعامل فضای اطلاعاتی آنها با فضای سایبر، زمینه های ایجاد چالش های تهدید برانگیز و فرصت محور ایجاد شده است. در این زمینه برای ایجاد بهره وری و ارتقای سطح امنیتی، راهکار هویت دیجیتال ماهیتی کاربردی در امر برخورد با ریسک های دیجیتالی و شکل گرفته در فضای سایبر دارد که می تواند تضمین کننده یک کسب و کار دیجیتـال بـا حداقـل اعمـال ریسـک در ایـن فضـا باشـد؛ اما پیاده سازی هویت دیجیتال با چالش هایی روبرو است.

آمار چالش های هویت دیجیتال از نگاه جهانی

نابرابری های دیجیتال و شکست امنیت سایبری

دولت ها، کسب و کارها، سازمان ها و افراد در اقتصاد درحال توسعه به دنبال دیجیتالی شدن سریع هستند، اما ممکن است به دلیل فقدان منابع مالی و فنی و یا به دلیل محدودیت های زیرساختی از قدرت سایبری مطلوبی برای نیل به اهداف دیجیتالی شدن برخوردار نباشند. ازاینرو، بیـن آنهـا یـک نابرابـری دیجیتالـی شـکل می گیـرد و این پدیده به عنوان یک تهدید قریب الوقوع برای جهـان اسـت، زیـرا هنـوز بالـغ بـر سـه میلیـارد نفـر در جهان به صورت آفلاین فعالیت های خود را دنبال می کننـد

امـا کشـورها و صنایـع بسـیاری وجـود دارنـد که به شیوه های تعاملی کار از راه دور، دسترسی دارند و می توانند به طور یکپارچه تعاملات خود را بـا دیگـر افـراد حفـظ کننـد. ایـن نابرابـری دیجیتـال منجر به سوءاستفاده از مهارت و سواد دیجیتالی افراد شده و امنیت اطلاعاتی آنها را در فضای دیجیتال تهدید میکند.

از سـوی دیگـر، گسـترش پذیـرش فرآینـد دیجیتالـی شـدن و هجـوم کاربـران بـرای اسـتفاده از فضـای سـایبر در سـال های اخیـر، مـورد توجـه اسـت و ایـن پدیـده بـا شـیوع بیمـاری همه گیـر به شـدت افزایـش یافته اسـت.  با به وجود آمدن این همه گیری، شیوه کسـب و کارهای سـنتی کمرنگ تـر شـده و بـه دنبـال آن اسـتفاده از فضـای سـایبر جایگزیـن شـده اسـت.

ایـن افزایش چشمگیر کاربران در فضای سایبر با یک جهش دیجیتالی همراه شده که همزمان با آن، افزایش آسیب پذیری ها در حوزه سایبر به وجود آمده است و وقوع این پدیده نشان از آینده ای همگام با مخاطرات در فضای دیجیتال دارد.

مخاطرات فضای سایبر تهدیدی برای امنیت سایبر است. آمارها نشان می دهند که امکان شکست زیرساخت های حیاتی یا نقض مقررات سایبری، محافظت از داده ها و حریم خصوصی وجود دارد. هویت دیجیتال در محافظت از داده ها و حفظ حریم خصوصی افراد نقش دارد اما مواردی همچـون سـرقت هویـت و فناوری هـای نوظهـور جلـوه ای از چالش هـای پیـش رو در هویـت دیجیتـال هسـتند کـه رهبران سایبری را دچار نگرانی ساخته است.

آمـار مربـوط بـه گـزارش ریسـک های جهانـی در سـال 2022 نشان می دهد که از زمان همه گیری کرونا، نابرابـری دیجیتـال بـه میـزان %10.5 افزایش داشـته اسـت و این در حالی است که به ترتیب عواملی چون شکست های امنیت سایبری و خرابی زیرساخت های فناوری اطلاعات هرکدام به ترتیب به میزان %12.4 و %2.4 رشد را تجربه کرده اند.

خرابی زیرساخت های فنـاوری اطلاعـات از مـواردی اسـت کـه افزایـش آن منجـر بـه افزایـش نابرابـری دیجیتـال در سـطح جامعـه می شـود و یک ارتباط مستقیم و مثبت با نابرابری دیجیتال دارد.

از سـوی دیگـر، دو مؤلفـه شکسـت امنیـت سـایبری و نابرابری دیجیتال دارای ارتباط معناداری با یکدیگر هسـتند.

بررسـی های برگرفتـه از دیـدگاه مدیـران اجرایـی از منظر تولید ناخالص داخلی کشورها در سال 2020 نشـان می دهـد، رابطـه بیـن نابرابـری دیجیتـال و امنیـت سـایبری دارای همبسـتگی منفـی و ضعیف اسـت. این نوع از همبسـتگی بـه ایـن معنـا اسـت کـه بـا افزایـش مقـدار یـک مؤلفـه، مؤلفـه دیگـر کاهـش می یابـد.

البتـه رابطـه این دو مؤلفه بر مبنای شاخص اقتصادی سنجیده شـده اسـت و ممکـن اسـت بـا تغییـر رویکـرد در بررسـی، ماهیتـی متفـاوت از ایـن نتیجـه حاصـل گـردد. بنابرایـن، نابرابری های دیجیتال و شکست های امنیت سایبری دو عامـل اساسـی هسـتند کـه در شـکل گیری چالش هـای مربوط به هویت دیجیتال نقش کلیدی دارند.

بنابراین این چالش ها و به روز شدن تهدیدات در فضای سایبر از جمله عواملی هستند که همچنان بر هویت دیجیتال اثر می گذارند؛ دلیل اصلی آن وابستگی هویت دیجیتال با فضای سایبر است. بنابراین از عوامل بهبود مدیریت هویت دیجیتال، کنترل تهدیدات و به روزرسانی قابلیت های فناورانه اسـت تـا میـزان اعمـال ریسـک های اطلاعاتـی و امنیتـی را کاهش داده و از این طریق یک محیط امن برای کاربران فراهم گردد.

آمار چالش های هویت دیجیتال از نگاه جهانی

جمع بندی

باوجود چالش هایی که همواره بر سر راه هویت دیجیتـال از طریـق ریسـک های سـایبری اعمـال می گـردد، با گذشت زمان و پیشروی به سمت آینده، هویت دیجیتال به عنوان یک ابزار راهگشا برای کنترل دسترسی ها به دارایی های دیجیتال در فضای سایبر به شمار می رود. در حقیقت، ماهیت چالش های ایجاد شده در بستر فضای سایبر، فرصت های توسعه هویت دیجیتال را برای پاسخ به تهدیدات فضای سایبر ایجاد می نماید و این مهم، ماهیت واقعی هویت دیجیتال را بدین صورت تعریف می نماید که فرآیندهای مدیریت هویت و دسترسی به عنوان یک فرصت در برابر چالش های ناشی از تهدیدات فضای سایبر به شمار می رود و این امکان باعث حفظ روند رو به رشد به کارگیری هویت دیجیتال در سطح جهانی می شود.

مؤسسه تحقیقاتی جونیپر در بررسی های آماری هویت دیجیتال پیش بینی می کند که تا سال 2026 میلادی، درآمد هویت دیجیتال در جهان به مبلغی بالغ بر 53 میلیارد دلار خواهـد رسـید و میـزان رشـد درآمـد آن بـه %103 افزایـش پیدا خواهد کرد. همچنین برآوردها نشان میدهد کـه چیـن، آفریقـا، منطقـه غـرب آسـیا و اروپـای شـرقی و مرکـزی سـهم اعظمـی از ایـن درآمدهـا را خواهنـد داشـت.

دکتر مجتبی رضایی

 

منبع: برهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.