بخشی از لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی

0

ساماندهی پهپادهای غیرنظامی

به نقل از ایرنا – لایحه ساماندهی پرنده های هدایت پذیر از دور (پهپاد) غیر نظامی در ۲۷ ماده که در جلسه ۲۲ آذر هیأت وزیران دولت سیزدهم به پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح به تصویب رسیده بود، در اواخر سال 1402 برای بررسی و تصویب در مجلس به صورت عادی ارسال شده است.

در مقدمه توجیهی این لایحه لزوم ساماندهی پهپادهای غیر نظامی با توجه به نیاز روزافزون آنها در صنعت، کشاورزی، خدمات و علم و فناوری با توجه به امکان استفاده دو گانه از این وسایل پرنده گوشزد شده است.

بخشی از لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی

– پهپادهای غیر نظامی در مواردی چون تصویربرداری، امداد و نجات، راه و شهرسازی، محیط زیست، پست و ارتباطات، اکتشاف معادن، کنترل خطوط آب، گاز، برق و راه آهن، مدیریت بحران و بلایای طبیعی و … استفاده می شود.

حداکثر ارتفاع پهپادهای غیر نظامی ۵۰۰ متر از سطح زمین است.

– پهپادهای ورزشی و تفریحی نیز تا ارتفاع حداکثر ۱۰۰ متر و شعاع گردش یک کیلومتری و پهپادهای اسباب بازی با وزن ۲۰۰ گرم، شعاع گردشی ۱۰۰ و ارتفاع ۵۰ متری و رزولوشن ۴۸۰ مگاپیکسل دوربین های نصب شده روی آنها نیز وسیله پرنده محسوب می شوند ولی پهپادهای اسباب بازی مشمول این قانون نخواهند بود.

– مسئولیت دبیرخانه صدور مجوز فعالیت، تولید یا واردات پهپادهای غیر نظامی با سازمان هواپیمایی کشوری است. کارگروه مربوطه نیز شامل وزارت خانه های راه، صمت، دفاع، کشور، اطلاعات و نیز قرارگاه پدافند هوایی خاتم، اطلاعات سپاه، فراجا، ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهد شد.

– واردات پهپاد غیر نظامی و قطعات آن ممنوع است مگر در مواردی که مشابه داخلی نداشته و با هماهنگی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای انتقال فناوری انواع خارجی این وسیله پرنده باشد.

– واردات و صادرات پهپاد و قطعات آن بدون اخذ مجوزهای مربوطه، قاچاق کالا محسوب می شود و مرتکبان آن مشمول جرایم مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می شوند. خرید و فروش پهپاد های غیر نظامی که اسناد مالکیت نداشته باشند، مشمول جرایم مندرج در قانون تعزیرات می شوند.

– پرواز پهپادهای غیر نظامی بدون اخذ مجوزهای مربوطه ممنوع بوده و علاوه بر توقیف وسیله پروازی با مالک آن نیز برخورد می شود. در صورتی که پرواز بر فراز مناطق ممنوعه دارای رده حفاظتی شود، مرتکب این تخلف به اتهام جاسوسی متهم خواهد شد و مالک پهپاد بالفاصله به مراجع قضایی تحویل داده می شود.

– بیمه مسئولیت مدنی شخص ثالث پهپادها از سوی مالکان آنها الزامی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.