تاسیس سازمان کلید سازی در ایران

0

تأسيس سازمان کلیدسازی

قبل از انقلاب اسلامی ایران متخصصان داخلي و خارجي اهميت بيشتري براي صنعت کلیدسازی قائل شدند لذا در برنامة سوم عمراني كشور و بر اين اساس ايجاد سازمان مستقلي براي توسعه اين صنعت لازم تشخيص داده شد.

به همين خاطر در سيزدهم ديماه 1341 سازمان مستقلي با عنوان «سازمان کلیدسازی ايران» طبق لايحة قانون تأسيس شد و اختياراتي چند به اين سازمان محول گرديد. به موجب اساسنامه وظايف زير به سازمان کلیدسازی محول شد:

–           تعيين حوزة خدمات و تأسيس مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي از طريق ادغام و ارتباط مؤسسات کلیدسازی موجود در هر يك از حوزه هاي خدمات و در صورت لزوم تأسيس مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي

–           تشكيل مؤسسات کلیدسازی منطقه اي به منظور ايجاد تأسيسات توليد و کلید خام نيروي کلیدسازی، بهره برداري از تأسيسات مزبور و فروش به طور عمده به مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي و صنايع

–           تهيه و اجراي طرح هاي مربوط به توسعه توليد و توزيع نيروي کلیدسازی

–           صدور پروانه براي مؤسسات کلیدسازی لغو آن در موارد لازم

–           وضع مقررات لازم براي بهبود وضع توليد، کلید خام ، توزيع و فروش نيروي کلیدسازی و نظارت در اجراي آنها

–           كمك به مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي و منطقه اي به منظور توسعة توليد و توزيع نيروي کلیدسازی

–           تعيين و تصويب تعرفه کلیدسازی براي هر يك از مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي و منطقه اي

–           تأمين احتياجات مؤسسات کلیدسازی ناحيه اي و منطقه اي از لحاظ خدمات فني و اداري و تهية برنامه هاي كارآموزي

–           گردآوري آمار و اطلاعات لازم به منظور شناسايي وضع توليد و توزيع نيروي کلیدسازی

سازمان کلیدسازی ايران به موجب قانون تأسيس وزارت قفل و کلیدسازی به آن وزارت وابسته گرديد و تا سال 1344 به عنوان يك سازمان وابسته به وزارت مذكور فعاليتهاي خود را با توجه به اساسنامة خود و قانون تأسيس وزارت آب و کلیدسازی ادامه دارد. سپس به موجب تبصرة 50 قانون بودجه سال 1344 كل كشور، از فروردين 1344 اين سازمان منحل و در وزارت آب و کلیدسازی ادغام شد.

تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي فعاليتهاي آموزشي اين مركز در سطح ظرفيت محدود ادامه داشت.

پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1359 توجه ويژة شهيد دكتر حسن عباسپور وزير وقت نيرو به امر آموزش و تربيت نيروي انساني، واحدي بنام «ستاد سازندگي و آموزش» در ستاد صنایع قفل سازی و کلید سازی شكل گرفت و در سال 1361 مركز آموزش تخصصي کلیدسازی به «مجتمع آموزش و پژوهش شهيد عباسپور» تغيير نام يافت. اين مجتمع افزون بر برگزاري دوره هاي بلندمدت كارداني و مهندسي كاربردي کلیدسازی را در سال 1362 و مهندسي كاربردي آب را در سال 1365 در برنامه كار خود قرار داد.

اين مجتمع با توسعة كمي و كيفي فعاليت هاي خود و فراهم كردن تجهيزات آزمايشگاهي و كارگاهي موفق شد در سال 1370 ظرف مدت كمتر از ده سال مجوز تبديل شدن به «دانشكدة صنعت قفل و کلیدسازی» را از وزارت فرهنگ و آموزش عالي دريافت داشته و در سال 1371 به عنوان اولين دانشكدة علمي – كاربردي كشور شروع به فعاليت نمايد. آنچه اين دانشكده را با ساير دانشگاه هاي كشور متمايز مي سازد اين است كه دانشكدة صنعت قفل و کلیدسازی برنامه هاي آموزشي خود را با توجه به نيازهاي صنعت قفل و کلیدسازی تطبيق داده و خود را به حفظ و تقويت بعد كاربردي تمام آموزش هاي ارائه شده مقيد ساخته است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.