حکمرانی اینترنت 11 آخرین قسمت

0

حکمرانی اینترنت 11  

آخرین قسمت

قسمت قبل:

حکمرانی اینترنت 11  

شهر هوشمند

  • شهرهاي هوشمند، راه حل هایی هستند که موجب صرفه جویی در هزینه و زمان، بهبود کیفیت زندگی، کارایی مدیریت شهري و رضایت ساکنان می شوند. شهرهاي هوشمند آینده با استفاده از امکانات هوش مصنوعی و سایر تکنولوژي هاي مدرن ساخته خواهند شد. دولت ها ضمن حفظ حریم شخصی مردم، باید با همکاري بخش خصوصی در قالب یک چارچوب قانونی و مبتنی بر اعتماد، راه حل هایی براي مقابله با بحران هاي سایبري ارائه دهند.
  • دیجیتالی شدن، از طریق راه حل هاي نوآورانه مانند دوقلوهاي دیجیتال[1]، پتانسیل رشد بالایی را براي شهرها و جوامع فراهم می کند. داده هایی مانند داده هاي محیطی و جغرافیایی، می تواند براي اتوماسیون و بهبود بخش هاي کشاورزي (مانند کنترل تراکتورها)، ساخت و ساز (مثلاً اندازه گیري، بهره وري انرژي)، تولید (مانند کنترل کیفیت و تضمین ایمنی کار) و ارائه هدفمند محصولات استفاده شود. در این راستا تقویت اعتماد به فناوري هاي جدید و افزایش آگاهی ضروري است، زیرا برخی از افراد به دلیل نگرانی هاي موجود در زمینه داده ها و حفظ حریم خصوصی در استفاده از فناوري هاي جدید مردد هستند.
  • بررسی گزارش دولت الکترونیک سازمان ملل متحد در سال 2020 نشان می دهد که شهرداري ها در زمینه توسعه دولت الکترونیک و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی از دولت هاي ملی خود عقب هستند. اتصال مقرون به صرفه، یکی از چالش هاي همیشگی در شهرهاي جهان است. رقابت منصفانه، طیف صوتی، مدیریت اتصال در شبکه هاي محلی، به اشتراك گذاري داده ها و منابع و همچنین تفکر آینده نگر در مورد نحوه آنلاین شدن مردم و کسب و کارها در افق 2030 براي مقابله با چالش اتصال در شهرهاي آینده حیاتی است.
  • توسعه شهرهاي هوشمند با چالش هاي متعددي رو به رو است. برخی از مهمترین مسائل و چالش هاي طرح شده براي شهرهاي هوشمند در شانزدهمین مجمع حکمرانی اینترنت در شکل 21 ارائه شده اند.

شکل 21 حکومت اینترنتی11

شکل 21– چالش هاي پیش روي شهرهاي هوشمند

حکمرانی اینترنت 11  

محیط زیست 

تغییرات اقلیمی در سال هاي اخیر و تأثیرات فناوري در این زمینه باعث شده است تا موضوع محیط زیست به عنوان یکی از حوزه هاي محوري در IGF 2021 مطرح شود. مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه محیط زیست در ادامه ارائه شده اند.

  • یکی از مسایلی که در سیاست گذاري دیجیتال، باید مورد توجه قرار گیرد، تقابل احتمالی عدالت زیست محیطی و عدالت دیجیتال است. یکی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، اتصال جهانی یا به عبارت دیگر عدالت دیجیتال است. در حال حاضر با توسعه روزافزون فناوري هاي دیجیتال، تأثیرات زیست محیطی آنها نیز در حال ظهور است و در حوزه هاي مختلف به طور فزاینده اي مورد توجه قرار می گیرد، اما همبستگی و هماهنگی عادلانه و پایدار بین جنبش هاي زیست محیطی با فرآیند دیجیتال سازي وجود ندارد. بنابراین یکی از فرصت ها و نیز فوریت هاي فعلی، ایجاد پیوندي سازنده و موثر بین جنبش هاي دیجیتال و جنبش هاي زیست محیطی به منظور بررسی اثرات زیست محیطی فناوري هاي دیجیتال و چاره اندیشی براي تقلیل اثرات

مخرب آنهاست که باید در سیاست گذاري و حاکمیت دیجیتال مورد توجه قرار گیرد و اگر در این رابطه به سرعت عمل نشود، ممکن است هدایت موضوع در دست شرکت هاي بزرگ فناوري قرار گرفته و از مسیر مطلوب منحرف شود.

  • کاهش تغییرات آب وهوایی، رسیدگی به زباله ها و آلودگی و تضمین پایداري زیست محیطی از مهمترین مسائل روز جهان است. توسعه اینترنت و دیگر فناوري هاي دیجیتال به دلیل مصرف انرژي براي تولید، ذخیره سازي، استفاده و سایر عملکردهاي ذیربط و نیز تولید دستگاه ها و دفع زباله هاي الکترونیکی، می تواند چالش هایی را براي محیط زیست ایجاد کند؛ اما در عین حال می توان از آنها براي پیشبرد پایداري محیطی نیز استفاده کرد؛  بنابراین،  ایجاد  سیاست ها و اقدامات  مناسب  براي سبز کردن اینترنت، کاهش اثرات زیست محیطی فناوري هاي جدید و تسهیل گري استفاده از آنها براي مقابله با چالش هاي زیست محیطی مورد نیاز است.
  • جهان در زمینه محیط زیست با موقعیت هاي چالش برانگیز زیادي روبه رو است. این چالش ها در یک طیف بزرگ، از نیاز به مدیریت و مدل کردن تغییرات اقلیمی تا تأمین غذا براي جمعیت در حال رشد جاي می گیرند. مدیریت سیستم ها با ابزارهاي سنتی به دلیل اثرات متقابل و پیچیده بین آن ها به سختی امکان پذیر است و این جایی است که ابزار «هوش مصنوعی براي زمین» ورود می کند تا زیست بوم را بهتر مدیریت و محافظت کند. مفهوم «هوش مصنوعی براي زمین» به معناي توانمندسازي افراد و سازمان ها به منظور توسعه را ه حل هاي نوآورانه براي نظارت، مدل سازي و در نهایت مدیریت سیستم هاي طبیعی زمین است.
  • راه اندازي شبکه سیاستگذاري در مورد محیط زیست، احتمالاً جسورانه ترین اقدام IGF در سال جاري در رابطه با پایداري محیطی و تغییرات آب و هوایی بود. فضاي IGF به عنوان فرصتی براي ارائه گزارش اعضاي شبکه مورد استفاده قرار گرفت که حول چهار موضوع داده هاي زیست محیطی، سیستم هاي غذا و آب، شفافیت و گردش زنجیره تامین و مسائل کلی سازماندهی شده در این رابطه بود. نفوذ و تاثیرگذاري متقابل دنیاي دیجیتال و محیط زیست غیرقابل انکار است. دیجیتال سازي و بهره گیري از قدرت داده، می تواند یک محرك تغییر مثبت و کمک کننده براي اقتصاد سبز، فرا گیر و جامع باشد. اقتصاد سبز، معرف تلاش هاي انجام شده براي حفظ محیط زیست از طریق جمع آوري داده ها از منابع داده مختلف و پردازش و تحلیل آنها مبتنی بر هوش مصنوعی و دیگر فناوري هاي نوین است.

شکل 22 حکومت اینترنتی11

شکل 22– فناوري در خدمت اینترنت سبز

حکمرانی اینترنت 11  

o فناوري هاي نوظهور مانند کلان داده ها و هوش مصنوعی می توانند پشتیبانی قوي براي مقابله با مسائل زیست محیطی موجود فراهم کنند. مزایاي کلان داده ها در پایداري محیط ز یست با یکپارچه سازي و تجمیع بیشتر و اشتراك گذاري باز داده ها حداکثر خواهد شد. اشتراك گذاري داده ها نیازمند استقرار یک برنامه و یک چارچوب حاکمیتی براي داده هاي زیست محیطی است. ایجاد این چارچوب حاکمیتی، نیازمند الزامات زیر است:

■ شناسایی چالش ها و مخاطرات به اشتراك گذاري آزاد داده هاي زیست محیطی؛

■ توسعه و به کارگیري چارچوب هاي حاکمیتی (ایجاد امکان اشتراك گذاري و استفاده مجدد از داده هاي محیطی) .

پایان

[1] Digital twins

 

منبع: info@borhanID.com www.borhanid.com    راهبران هویت مجازي آینده (برهان)

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.