ضرورت برآورد بودجه برای امنیت کسب و کار

0

ضرورت برآورد بودجه برای امنیت کسب و کار

مقدمه:

تعیین بودجه برای امنیت کسب و کار ضروری و مهم است. با این حال بسیاری از مشاغل تجاری، اغلب اهمیت بودجه امنیتی و مزایای آن برای تأمین امنیت شرکت را نادیده می‌گیرند. وجود بودجه امنیتی از پیامدهای منفی بازار مانند شکست در کسب و کار جلوگیری می‌کند.

بیشتر شرکت‌ها تمایل دارند برای چیزهای بسیار بدیهی و پیش پا افتاده هزینه بپردازند، اما اغلب موضوع امنیت را کم اهمیت تلقی می‌کنند. مزایای واقعی توجه به امنیت برای صاحبان کهنه‌کارِ کسب و کارها بیشتر از کسب و کارهای نوپا آشکار است. چراکه آن‌ها می‌دانند چگونه می‌توان با تعیین بودجه امنیتی به اجرای روان کسب و کار  و تحقق موفقیت آن از طرق مختلف کمک نمود.

تمرکز اصلی این مقاله، بررسی اهمیت وجود بودجه امنیتی قوی برای شرکت است. برای درک بهتر دلایل مهم بودن بودجه امنیتی کسب و کار، باید درک دقیقی از هدف کسب و کارها از اجرای برخی پروتکل‌های امنیتی داشته باشیم. این نوع دیدگاه می‌تواند سبب ایده‌پردازی برای مدیریت اثربخش و دستیابی به پروتکل‌های امنیتی ضروری گردد. به طور کلی اطلاعات این مقاله می‌تواند راهنمای کسب و کارها در تنظیم بودجه امنیتی مناسب و اثربخش برای شرکت‌ها باشد.

    چرا امنیت کسب و کار مهم است؟

وقتی یک کسب و کار در اوج عملکرد خود اثربخشی ندارد باید به دنبال دلایل ناکارآمدی آن باشیم. شرکت‌های هوشمند معمولاً برای ردیابی علت این رکود در عملکرد، وقت می‌گذارند و اغلب با این واقعیت غیرقابل انکار مواجه می‌شوند که نقص در امنیت کسب ‌و کار بر عملکرد کلی شرکت تأثیر منفی داشته است. معمولاً چنین واقعیت‌هایی شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا به وضعیت امنیت تجاری خود توجه بیشتری داشته باشند.

بدون یک مکانیزم مؤثر امنیتی، کسب و کار شما برای کارکنان و مشتریان خطر جانی دارد. علاوه بر این، خطر انتشار اطلاعات حساس شرکت و مشتری برای افراد غیرمجاز، یا خطر از دست دادن دارایی‌ها و ارزش پولی شرکت نیز وجود دارد. لذا سرمایه‌گذاری در امنیت کسب و کار به شما امکان مدیریت ساختار منسجم‌تری را ارائه می‌دهد که در
دراز مدت کار را برای شرکت آسان‌تر خواهد نمود.

حتی وجود مقدار کمی از امنیت در کسب و کار، شما را در برابر تهدیدات پنهان محافظت می‌نماید. باید توجه داشت که تحقق امنیت عالی و بی عیب و نقص بدون تخصیص بودجه امنیتی، غیرممکن و دست‌نیافتنی است.

  • عوامل امنیتی که باید در بودجه امنیتی در نظر گرفته شود:
  • امنیت فیزیکی: در حالت ایده‌آل، در هر بودجه امنیتی، باید امنیت فیزیکی و تهدیدات رایج امنیتی فیزیکی که مؤسسات با آن مواجه هستند، لحاظ شود. تأمینامنیت، در بردارنده تمام مسائل مربوط به لایه‌های مختلف است؛ به این معنی که هرگز فقط یک راه حل برای پاسخگویی به تمام تهدیدات ممکن وجود ندارد. برای به دست آوردن بهترین نوع امنیت، شرکت‌ها باید اقدامات امنیتی فیزیکی را با اقدامات امنیتی سایبری همراه کنند. نمونه‌هایی از اقدامات امنیتی فیزیکی شامل استفاده از سیستم‌های کنترل دسترسی، دستگاه‌های نظارت یکپارچه، نصب قفل مطمئن بروی  تمامی درهای محل کار  و غیره است؛
  • امنیت سایبری: تمرکز مطلق بر امنیت فیزیکی باعث آسیب‌پذیری کسب و کار می‌گردد. امنیت سایبری نقش انکارناپذیری در سلامت یک سیستم امنیتی تجاری دارد و تخصیص بودجه مناسب به آن ضروری است.
  • دلایل لزوم تأمین بوجه امنیتی برای کسب و کارها:
    • ایجاد صرفه‌جویی در کسب و کار:

اکثر کسب و کارهای هوشمند و کارآمد در طول سال مالی خود اقدامات پیشگیرانه متعددی را برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها انجام می‌دهند. معمولاً شرکت‌هایی که بودجه امنیتی مشخصی دارند، پول بیشتری پس‌انداز می‌کنند.

اثربخشی یک بودجه امنیتی (یا هر بودجه تخصیص‌یافته برای موضوعی خاص) در این است که امکان تعریف شفاف و دقیق اهداف، ضرب‌الاجل‌ها و حتی نتایج بالقوه را امکان‌پذیر نماید. وجود ایده کلی از نحوه انجام کارها و اجرایی‌سازی امنیت کسب و کار باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان و جلوگیری از  اتلاف وقت برای آزمون و خطا می‌گردد. به همین دلیل است که شرکت‌های کارآمد با صرف زمان برای تخصیص هزینه‌ها و اقدامات امنیتی خاص، هزینه اتلاف منابع را به حداقل می‌رسانند. به عنوان مثال، شرکتی که بودجه امنیتی ندارد، ممکن است به جای سرمایه‌گذاری در مجموعه‌های متعددی از  قفل های عادی که می‌تواند بسیار مهم و تأثیرگذار باشد، روی یک پروتکل امنیتی منحصربه‌فرد سرمایه‌گذاری کند که با وجود قیمت بالا، تأثیرگذاری کمی دارد.

به خاطر داشته باشید که نصب سیستم‌های امنیتی حق بیمه شما را نیز کاهش خواهد داد. یعنی هرچه شما امنیت بالایی فیزیکی داشته باشید حق بیمه کمتری پرداخت می کنید.

  • تسهیل در ایمن‌سازی دارایی‌ها:

به واسطه وجود بودجه امنیتی، کسب و کارها شرایط بسیار آسان‌تری برای ایمن‌سازی دارایی‌های خود خواهند داشت؛ چرا که آن‌ها چهارچوبی را برای تخصیص صحیح منابع امنیتی و محافظت از مهم‌ترین دارایی‌های خود دارند.
بنابراین نه تنها به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا برای تأمین امنیت مهم‌ترین دارایی‌هایشان صرفه‌جویی نمایند، بلکه روشی کارآمد برای کشف نقص‌های امنیتی ذاتی مغفول‌مانده را نیز ارائه می‌نماید.

تهیه بودجه امنیتی، فرصت مطالعه دقیق ماهیت کسب و کار و تعیین نقص‌های نادیده‌گرفته‌شده را فراهم می‌سازد. به‌عنوان مثال، اگر یک انبار قصد دارد امنیت خود را بهبود بخشد و قفل‌های مناسب انبار را انتخاب نماید، بودجه امنیتی کمک می‌کند تا تعیین کنند که کدام قفل‌ها محدوده خوبی از امنیت را فراهم می‌نمایند.

  • فراهم‌سازی فضای ارتقا و گسترش پروتکل‌های امنیتی:

توجه به این واقعیت بسیار مهم است که بدانیم هیچ‌یک از ‌اقدامات امنیتی در برابر تغییرات مصون نیستند، به همین دلیل است که نگهداری و ارتقای اغلب آن‌ها در یک دوره زمانی معین، ضروری است.

با وجود بودجه امنیتی، کسب‌وکارها می‌توانند بودجه‌ای را کنار بگذارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد پروتکل‌های امنیتی خود را بدون نقص، حفظ و جایگزین نموده یا آن را ارتقا دهند. به‌عنوان مثال اگر یک کسب‌وکار کوچک نیاز به تعویض برخی قفل‌های بسته‌بندی در محل کار خود داشته باشد، داشتن بودجه امنیتی به پاسخگویی مناسب و سریع به برخی نیازمندی های متداول کمک خواهد نمود. همچنین در صورت اختلال در یک پروتکل خاص یا لزوم تغییر در برخی موارد برای مقابله با تهدیدات جدید، هیچ شکافی در امنیت کسب و کار ایجاد نخواهد گردید. اگرچه همه ارتقا‌ها اضطراری نیستند، اما هنگام مواجهه با آن می‌توان در چهارچوب بودجه امنیتی، ایجادکنندگان اختلال را در اسرع وقت شناسایی و برطرف نمود.

  • امکان برنامه‌ریزی برای مواقع اضطراری امنیتی:

بودجه امنیتی می‌تواند در برنامه‌ریزی برای شرایط اضطراری و دور زدن بی‌عیب و نقص آن به شما کمک کند. اگرچه برنامه‌ریزی برای شرایط اضطراری تقریباً غیرممکن است، اما می‌توان منابعی را برای کمک به مقابله با پیامدهای اضطراری که سر راه کسب ‌و کار قرار می‌گیرد، کنار گذاشت. به‌عنوان مثال در شرایط نفوذ به فضای تجاری یا در هنگام بروز بلایای طبیعی که به بسیاری از پروتکل‌های امنیتی آسیب رسانده است می توان از قبل اندیشید، برنامه ریزی کرد و برای  هریک بودجه متناسب مد نظر گرفت.

نکته مهم درخصوص ایجاد توان برنامه‌ریزی برای مواقع اضطراری امنیتی این است که در صورت پیش‌بینی بودجه امنیتی، پروتکل‌های امنیتی شما هرگز برای مدت طولانی غیرفعال نمی‌شوند و آسیب جدی نخواهند دید؛ زیرا با پیش‌بینی بودجه مناسب برای چنین مواقعی، شرکت‌ها هرگز برای مدت طولانی بدون امنیت باقی نمی‌مانند.

  • کمک به رشد کسب و کارها:

رشد در هر نوع کسب و کاری مهم است. شرکت‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلف کسب و کار، خود را رشد دهند؛ به‌عنوان مثال رشد دامنه خدماتی یا رشد تعداد مشتریانی که از خدمات آن‌ها استفاده می‌کنند. در برخی موارد ترکیب هر دوی این عناصر است که می تواند  به کسب و کار کمک می‌کند تا به رشدی که برای شرکت خود متصور است، دست یابد.

با ایجاد بودجه امنیتی، کسب و کارها می‌توانند به تدریج دامنه امنیت خود را افزایش داده و جنبه‌های مختلف کسب و کار خود را رشد دهند. به‌عنوان مثال، اگر شرکتی به دلیل محدودیت‌های امنیتی قادر به انجام تعداد معینی از تراکنش‌های روزانه نباشد، وجود یک بودجه امنیتی می‌تواند به تدریج کمک کند تا مرزهای عملیاتی خود را توسعه دهد.

جمع‌بندی:

صاحبان مشاغل باید وجود ارتباط مستقیم بین امنیت و موفقیت در کسب و کار را درک و احساس کرده و به ضرورت ایجاد بودجه امنیتی پی ببرند. همچنین اهمیت ارائه یک چهارچوب حفاظتی قوی در بودجه امنیتی برای تسهیل در کسب و کار و جلب اعتماد مشتریان به شرکت و خدمات ارائه‌شده  از ضروریات صاحبان مشاغل است.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.