متاورس و نقش آن در آینده-3

0

متاورس و نقش آن در آینده-3

مقدمه:

در قسمت دوم حوزه های مختلف متاورس از جمله تجربه های متاورس، عناصر تاثیر گذار بر این فناوری، نیازمندی های و انواع آن و راه کارهای سازمانی برای اجرای این فناوری ارائه می شود…

قسمت سوم به نحوه انتقال درست از متاورس به فرامتاورس و مشتریان جدید آن در وب، محافظت از حریم خصوصی افراد در متاورس، می پردازد…

 

از متاورس به فرامتاورس: نحوه انتقال درست چگونه است؟

در این بحث تمرکز بر این بود که فناوری چگونه می تواند انسانی تر شود. این مبحث به این دلیل حائز اهمیت شده است که امروزه فناوری می تواند تولید کننده و مولد شود و چیزی را تولید کند .

دوقلوهای دیجیتال، مدل دیجیتالی دقیق از طرح فیزیکی هستند که به کمک آن صنایع می توانند داخل و خارج طرح و محصول خود را با جزییات کامل مورد بررسی قرار دهند. این قابلیت متاورس که به طور همزمان و بلادرنگ مدل سازی را انجام می دهد، بهینه سازی فرآیندهای ساخت و تولید در شرکت ها و کارخانه ها را تسهیل می کند .

اتصال تمامی دستگاه ها به وسیله اینترنت اشیا و دوقلوهای دیجیتال در محیط متاورس موجب می شود تا اطلاعات دقیق تری ثبت و مدل سازی شوند؛ این قابلیت، فرصت همکاری بین شرکت ها و سازمان های مختلف را برای بهبود عملکردشان فراهم می کند. این قابلیت ها همچنین به شرکت ها کمک می کند تا با ارائه مدل واضح تر و ملموس تر، سهامداران را متقاعد کنند و سرمایه گذاران با علم بیشتر سرمایه گذاری کنند .

استفاده از متاورس در صنعت باعث سودآوری بیشتر می شود به همین جهت متاورس در حوزه صنعتی پیشرفت سریع تری دارد. با وجود قابلیت های متنوعی که متاورس دارد، اعتماد سازی و تلفیق فناوری و خلاقیت، نکات کلیدی موفقیت هستند.

یکی از نمونه های کاربرد متاورس در صنعت، شرکت BMW است. شرکت خودروسازی BMW به کمک متاورس مدل سازی های دقیق تری انجام می دهد و امکان بررسی ایده های خلاقانه تری را دارد که شاید امکان آن در دنیای فیزیکی وجود نداشته باشد. طراحی Deeیک طراحی جدید است که BMW قصد دارد در مدل های تولیدی آینده معرفی کند.

DEE مخفف کلمه Digital Emotional Experience است. BMW با i Vision Dee در حال به نمایش گذاشتن ادغام سخت افزار و نرم افزار است. این شرکت خودروسازی قصد دارد از پتانسیل کامل دیجیتال سازی برای تبد یل خودرو به یک همراه هوشمند بهره گیرد که تلفیقی از تجربه مجازی و رانندگی واقعی باشد. یکی از امکانات این طراحی جدید، نمایشگر هدآپ است که اطلاعات را در تمام عرض شیشه جلو نمایش می دهد. یک امکان دیگر آن، تغییر رنگ خودرو متناسب با حالت روحی راننده است. با کمک این امکانات، ارتباط بین راننده و خودرو فراتر از کنترل صوتی توسط راننده خواهد شد .

نتیجه گیری

متاورس صنعتی، خاص منظوره است؛ بنابراین، چالش های کمتری داشته یا چالش های آن قابل کنترل هستند. علاوه بر این، به دلیل مدل سازی سریع تر و ارزان تر، زود بازده و سودآور است. از این رو بهتر است صنایع در ایران در این حوزه سرمایه گذاری کنند تا بتوانند با کشورهای دیگر رقابت کنند .

 

مشتریان جدید در وب 3.0 چه کسانی هستند؟

با ظهور وب 3.0 بعد کاملاً جدیدی از تعامل و تجربه به زندگی کاربران اضافه شده است که کاربران را قادر می سازد به عنوان همکار تولید کننده توانایی نظر دادن در مورد قابلیت های محصول تولیدی یک برند را داشته باشند. همچنین در این محیط، کاربران تنها مالک داده ها و دارایی های دیجیتالی خود هستند و می توانند تصمیم بگیرند که چه کسانی به داده های آنها دسترسی داشته باشد.

با ظهور وب 3.0 برندها به طور فزایندهای به دنبال یافتن راه های جدیدی برای جذب مشتریان جد ید، از طریق برنامه های گوناگون با اتکا به قابلیت های متاورس هستند. با توجه به ویژگی غیرمتمرکز بودن وب 3.0، افراد احساس امنیت بیشتری می کنند به این دلیل که داده های آنها غیرمتمرکز است و تحت اختیار یک حکومت، سازمان یا شرکت نیست. آنچه که در مورد وب 3.0 مورد نیاز است شفاف سازی مقررات و قوانین حاکم بر آن است تا هم صنایع و هم کاربران بتوانند از آن استفاده کنند و توجه ویژه به کاربران در وضع قوانین بسیار مهم است .

 

در فضای متاورس، به کمک NFT و توکن ها امکان کلاهبرداری با محصولات تقلبی کمتر می شود و افراد با اطمینان خاطر بیشتری می توانند محصولات اصل (مثلا ً محصولات هنری) را خریداری کنند. برای صنایع حیاتی است که به نیازهای مشتریان خود گوش کنند زیرا نسل جدید خواسته های بسیار متفاوت تری دارند؛ پس باید خلاقیت بیشتری داشته باشند و از فناوری ها و تکنولوژی ها به بهترین شکل ممکن بهره ببرند.

نتیجه گیری

وب 0.3 تجربیات مشتری و رویکرد تعامل مشتری با کسب وکارها را به طور کامل متحول خواهد کرد. کسب وکارها با بهره گیری از فناوری می توانند تعاملات سازندهای در مراحل مختلف تولید و توزیع محصولات و خدمات خود با مشتریان داشته باشند .

محافظت از «من» در متاورس

زیست بوم دیجیتال قرار است بین سال های 2021 تا 2025 نزدیک به یک میلیارد مشترک اینترنت تلفن همراه داشته باشد و به ضریب نفوذ 60 درصدی در سراسر جهان برسد؛ در این مسیر، موج دیجیتال بعدی با آشکار شدن متاورس پیش بینی می شود. در حالی که متاورس با وعده خدمات همه جانبه تر و بهبود سطح زندگی، اغوا کننده به نظر می رسد، اصول امنیتی و اعتماد باید در طراحی آن مد نظر قرار گیرد. اپراتورهای تلفن همراه به طور منحصربه فردی سعی در ایمن تر و ساده تر کردن تعاملات دارند، در حالی که حریم خصوصی به عنوان یک موضوع اساسی باید محافظت شود.

متاورس محیط کاملاً تعاملی را در اختیار کاربران قرار می دهد و می تواند مزایای فراوانی را برای افراد ایجاد کند؛ به عنوان نمونه می تواند کیفیت آموزش را ارتقا دهد و به کمک های ابزارهای مختلف، حرکات افراد را ثبت و در محیط خود بازتاب دهد؛ اما همین موضوع نگرانی هایی را به همراه دارد زیرا حرکات افراد به عنوان مشخصه های رفتاری آنها است و در تشخیص هویت افراد کاربرد دارد. پس متاورس می تواند حریم خصوصی افراد را به مخاطره بیندازد. در واقع، حضور افراد در این محیط این فرصت را می دهد که رفتارها ، حرکات و احساسات آنها رصد و تحلیل شود.

چالش بعدی در دنیای متاورس امنیت و ایمنی آنلاین افراد است. با ابزارها و سخت افزارهای متاورس، ایمنی و امنیت فیزیکی مصرف کننده تأمین می شود؛ زیرا افراد به صورت فیزیکی کنار هم قرار نمی گیرند و در نتیجه از بیماری های واگیردار در امان هستند؛ اما امنیت و ایمنی آنلاین امری متفاوت است. متاورس با شبکه های اجتماعی تفاوت دارد؛ در شبکه های اجتماعی، افراد فقط یک پیام آزار دهنده دریافت می کنند؛ اما متاورس همانند دنیای فیزیکی است و آزار و اذیت های آنلاین به طور فیزیکی نیز حس می شوند و گروه های خاص، با توجه به نژاد، جنسیت و سن با درصد گوناگونی از خطر مواجهه هستند .

موضوعات مهم ایمنی افراد، داده ها و اطلاعات و حفظ حریم خصوصی کاربران باید در اولویت قرار بگیرند. در برخی کشورها ممکن است افراد به این موضوعات اهمیت چندانی ندهند زیرا از آن آگاهی ندارند؛ پس ارائه دهندگان پلتفرم ها و خدمات متاورسی در ابتدا باید آنها را نسبت به مسائل و چالش ها هشیار کنند تا آنها نیز حقوق مشروع خود را مطالبه کرده و در حل چالش ها بکوشند .

چالش بعدی که متاورس می تواند ایجاد کند حواس پرتی است زیرا ذهن نمی تواند در یک زمان در دو مکان باشد، زمانی که کاربر در واقعیت مجازی غوطه ور حضور دارد دیگر نمی تواند با دنیای واقعی در ارتباط باشد. سخت افزارهای امروزه طوری طراحی شده اند که کاملاً فرد را فرامی گیرند پس ارتباط با دنیای واقعی را قطع می کنند؛ هر چند کاربران تصمیم می گیرند در کدام فضا قرار بگیرند اما فضای متاورس به شدت اعتیادآور است و از آنجایی که ذهن حس می کند در دنیای واقعی است نمی تواند برای خروج از این فضا زمان تعیین کند و در این فضا غوطه ور می ماند .

با توجه به این که فناوری متاورس تجربیات حسی را درگیر می کند بر مغز، حافظه و شناخت تأثیر می گذارد. امروزه اکثر کودکان مشکلات اختلال خواب، اعتیاد به بازی و مشکل در خواندن و فهمیدن متنها را دارند که ناشی از مواجه ه زیاد آنها با صفحه نمایش است.

به نظر می رسد که متاورس و دنیای سه بعدی این مشکلات را بیشتر کند. همچنین، در صورت مواجهه کودکان با آزار، اذیت، قلدری، نژادپرستی و محتوای نامناسب، عوارض جانبی مضری برای آنها خواهد داشت. این که چگونه تشخیص داده شود که کدام کاربران کودک هستند و چگونه از آنها محافظت شود از مسائل مهم در زمینه متاورس شخصی است.

مشکل بعدی کنترل والدین است؛ به دلیل این که تجهیزات و عینک های متاورس کامل پوشیده می شوند والدین نمی توانند ببینند که کودکانشان با چه محتوایی سروکار دارند و از آنجایی که متاورس همه افراد را کنار هم قرار می دهد امکان قرار دادن کودکان در گروه افراد بزرگسال وجود دارد که خود عامل خطر است.

برخی از متاورس به عنوان نسخه کامل شده اینترنت یاد می کنند. از نظر برخی افراد، اطلاعات در اینترنت، جمع آوری شده و با هدف بازاریابی استفاده می شود؛ این امر می تواند این فضا را برای خانم ها، کودکان و برخی نژادها خطرناک کند. از آنجایی که حجم داده ها و پول های در گردش در محیط متاورس بیشتر است می توان نتیجه گرفت که این محیط می تواند خطرناک تر از اینترنت باشد.

یک چالش دیگر این است اگر حادثه ای در لحظه اتفاق بیفتد، نحوه پیگیری آن نامشخص است. همچنین مالکیت متاورس، قوانین حاکم بر آن و نهاد یا سازمان مسئول رسیدگی به جرائم در این فضا تعیین نشده است. اگر متاورس جهانی است با توجه به این که کشورهای مختلف قوانین متفاوتی دارند، تلقی جرم و مجازات ها نیز متفاوت خواهد بود و ایجاد هماهنگی و اجماع بین کشورها برای قانون گذاری متاورس، خود چالشی دیگر است.

علاوه بر چالش های ذکرشده، در برخی کشورها با توجه به سطح پایین رفاه و درآمد همچنان کسانی هستند که به اینترنت دسترسی ندارند و اگر متاورس برای عموم در دسترس نباشد می تواند چالش هایی را ایجاد کند و در دسترس قرار دادن آن برای همگان نیازمند تلاشهایی در راستای تأمین زیرساخت های آن است.

نتیجه گیری

در این نشست چالش های متاورس به طور مختصر ذکر شدند اما هر کدام از مخاطرات در کشورهای مختلف به دلیل تفاوت سبک زندگی و آموزش های فردی و اجتماعی تبعات خاصی خواهد داشت. به نظر می رسد در جامعه ایران نکته اول آگاه سازی کودکان و والدین آنهاست. از آنجایی که آگاه سازی روش پیشگیرانه در مقابل مخاطرات است، از جبران خسارت کم هزینه تر خواهد بود.

علاوه بر آن، بنا بر تجربه های پیشین در ایران به نظر می رسد دیگر محدودسازی، کارساز نخواهد بود و باید امکان دسترسی به محیط متاورس فراهم شود اما آگاهی بخشی عموم از مخاطرات موجب می شود تا افراد برای رفع آنها همکاری کرده و ایده های خلاقانه ای را پیشنهاد دهند.

 

ادامه مطلب….

منبع: https://www.borhanid.com با اصلاحات

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.